Google+ Zdvíhanie nôh

utorok 12. novembra 2013

Zdvíhanie nôh


Zdvíhanie nôh je nenáročný, no  účinný cvik na brucho . Techniku tohoto cviku zvládneš ľahko . Zatiaľ, čo skracovačky zaťažujú predovšetkým hornú časť brucha, zdvíhanie nôh  zapojí viac spodnú časť brucha. Začni tak, že si ľahneš na zem , ruky daj pozdĺž tela, nohy vystri. Potom začni zdvíhať nohy hore, bez toho aby  si ich krčila v kolenách. 


Rozsah pohybu sa snaž mať čo najväčší, no netreba dosahovať kolmej pozície nôh voči trupu , znižuje sa efektivita cviku . Pri pohybe späť nepokladaj nohy na zem ale snaž sa pri piatich cm nad zemou zastaviť a ísť znovu hore.

Dýchanie: V základnej  pozícii sa nadýchneš a pri zdvíhaní nôh vydychuješ.



Varianta zdvíhanie brucha vo vise

Základná poloha cviku je taká, že sa zavesíš na hrazdu s miernym prehnutím v oblasti dolneho chrbta. V prípade, že máš  problém so silou úchopu hrazdy, je vhodné použiť háky alebo trhačky, ktoré ti pomôžu sústrediť sa na cvik a popri tom zapojiť celé telo.Pohyb začína  z kľudového stavu, nerozhupávaj sa .  Nohy môžeš dať rýchlejšie nahor, pri pohybe dolu, nohy pomaly spúšťaj.
Pri tomto cviku môžeš mať nohy v kolenách pokrčené alebo natiahnuté .Ak máš  natiahnuté nohy- pre prevednie cviku je to oveľa náročnejšie, brucho rozpáliš raz dva.




Rob viac opakovaní 12-25 . Nohy v najťažšej polohe podrž. Ak máš doma fitloptu, skús tento cvik.

Komplet celý článok o dvíhaní nôh nájdeš tu 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára