Zemiaky som si očistila, umyla, pokrájala približne na rovnaké kúsky - štvrťky, položila na plech vystlaný papierom na pečenie a poliaty trochou oleja. Ak pečiete na papieri na pečenie, zemiaky nie sú potom také mastné a nebudú sa Vám na plechu pripekať, čiže ušetríte si čas s umývaním plechu:-)
Potom som zemiaky poliala trochou studenej vody, troška posolila a vysypala celý balíček korenia na kura. Na toto množstvo zemiakov by sa kľudne ešte mohlo použiť 1/2 balíčka korenia na kura, pre výraznejšiu chuť.
Plech som zakryla alobalom, aby zemiačky neboli suché, no po dopečení na cca 3 minútky môžeme alobal dať dole a ešte ich nechať v teplej trúbe, aby troška "schrumkaveli".
Na týchto zemiačkoch sa mi veľmi páči,že sú úplne mäkkulinké, nie sú príliš korenisté, ani nijak vysušené.
Podávala som to s cesnakovým dressingom, avšak fotka je troška viac nevydarená. Použila som biely jogurt, soľ, mleté korenie, cesnak, troška horčice a tatárskej omáčky, mletú sladkú červenú papriku a cukor, ktorý dodá dressingu vynikajúcu chuť. Úplne jednoduchý recept a tá chuť...no proste mňam....
A nedeľné jedlo bolo na svete...ryža, zemiačky, vysmážaná kuracia šnicelka, troška šťavičky a dressing...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára