Časť odborníkov tvrdí, že zvýšené množstvo tuku v strave je hlavnou príčinou všetkých druhov zdravotných problémov , najmä ochorenia srdca a kardiovaskulárnych ochorení. Lekári odporúčajú aby ľudia obmedzili tuk na menej než 30%, teda diétu založenú na nízkom príjme tukov.
V poslednom desaťročí rastie počet štúdií , ktoré sa celkom nezhodujú s diétou založenou na obmedzovaní tukov.
Už teraz mnohí dietológovia veria, že nízkosacharidová diéta je lepšia voľba pre chudnutie ako len znížiť príjem tuku.
Prvá štúdia Foster GD.
Je to štúdia na náhodne vybraných jedincoch, ktorí podstúpili diéty s nízkym obsahom sacharidov a diétu s nízkym obsahom tuku.
63 jedinci boli náhodne vybraní do týchto dvoch skupín. Táto štúdia trvala 12 mesiacov.
Priemerný úbytok v nízkosacharidovej skupine bol 7.3% z celkovej telesnej hmotnosti.
V nízko tukovej skupine bol úbytok váhy 4,5%.
Rozdiely úbytku váhy boli zaznamenané do 6 mesiaca testu , potom už rozdiely neboli až tak významne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára