Google+ Sťahovanie kladky bruchom

pondelok 11. novembra 2013

Sťahovanie kladky bruchom

Ak chodíš do posilovne, je sťahovanie kladky na brucho skvelý cvik.Ľudovo sa nazýva mohamedány na brucho, lebo pripomína klaňajúcich sa moslimov pri modlení.Rozdiel je len v tom, že pri svojom klačaní budeš hýbať váhou zavesenou cez kladku a cvičiť tak brušné svaly.


Ku kontrakcii priameho brušného svalu dochádza  priblíženie spodného konca hrudnej kosti ku kosti panvovej . Šikmé brušné svaly sa zapájajú  pri rotácii úklonu .Sťahovanie kladky bruchom (Mohammed)- cvik je výborný na celú oblasť priameho brušného svalu, hornú aj dolnú časť.


Správne prevedenie sťahovania kladky bruchom:


Samozrejme je dôležité správne prevedenie, a by mal požadovaný účinok.
Začnite tak, že  uchopíte držiak kladky, je jedno či je držiak rovný alebo do V. Kľaknite si na podložku, aby vás netlačili kolená.Správna vzdialenosť od veže je, ak je lano z kladky napäté a zviera kolmý uhol alebo trochu smeruje od veže.
Podhmatom  uchopte držiak , stiahnite si ho za hlavu ,  ťahajte plynulo dolu, čo najviac . Pri pohybe dolu vydychujte, nadychujte sa pri pohybe hore. Trup by sa mal pri vykonávaní cviku akoby rolovať do klbka. Držiak držte stále za hlavou. 
Častou chybou je sťahovanie s rovným trupom (nesprávne klaknutie). Zbytočne rýchly pohyb spôsobí neprecítenie brucha , opačné dýchanie je rovnako zlé.


Pri sťahovaní kladky je dôležité zvoliť si správnu váhu, príliš vysoká váha by mohla zaťažovať viac chrbát. Sťahovanie kladky patrí medzi najlepšie cviky na brucho, ak plánujete brucho precvičovať váhou, je to asi najlepší cvik.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára