Google+ Bočné úklony

utorok 12. novembra 2013

Bočné úklony

Bočné úklony v stoji sú jednoduchý cvik, vhodný na silové posilnenie šikmých brušných svalov. Mnoho žien sa mylne domnieva, že týmto cvikom schudne - na to je najlepšie kardio alebo úprava jedálnička. Týmto cvikom spevní svalstvo, no a to znamená, že bočné svaly narastú a ak sú skryté pod tukom, tak dosiahnem širší pás, čo nieje moc žiadané.
 Cvik môžeš cvičiť s činkami,  aj bez nich .S činkami je samozrejme účinnejší. (Samozrejme hneď po jednom tréningu vám nenarastú obrovské bočné svaly :D  Vlastne platí to aj na ostatné svaly ľudského tela. Ak sa posilujú, tak sa zväčšia ,zmeny sú však minimálne  ).


Bočné úklony

Postup ako cvičiť bočné úklony:

Postav sa rovno. Ak  chceš cvičiť s činkami, môžeš.  Stačí malá váha, napríklad 6-10kg do každej ruky. Preferujem  najprv nakláňanie do jednej  strany, 10-20 opakovaní a potom nakláňanie do druhej strany- taký istý počet opakovaní. Pohyb vykonávaj pomaly , dolu nádych, hore výdych. Ak máš problémy s chrbticou- cvik vykonávaj bez činiek . Ruky môžeš mať v bok alebo jednu ruku spustenú vedľa trupu a druhou sa držať za hlavou.Prevedenie cviku záleží na tebe.



Bočné úklony sú vhodná rozcvička pre iné "silové" cviky ako mŕtvy ťah , drep a pod funguje ako "predohrev" zaťažovaných svalov na chrbtici.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára