Google+ Výpady s činkou

utorok 22. októbra 2013

Výpady s činkou

Pozadie pekné nohy si chcú vytvarovať zvlášť ženy dievčatá. Pre cvičenie týchto ostro sledovaných partií existuje viacero cvikov. Jedni z najúčinnejších cvikov výpady. Výpady sa dajú vykonávať aj bez záťaže pre začiatočníkov je dobrá voľba sa, naučia sa techniku cviku, neskoršie  môžu pridať váhu pre formovanie zadku a stehien .Výpady však sú vhodné na budovanie svalovej hmoty a zvyšovanie sily a kondície. Tento cvik  zaradújú do tréningov najlepší kulturisti,úspešné fitness modelky a pod. Prečo ? lebo funguje !

Prevedenie  výpadov 

Začnite tak že sa postavíte sa vzpriamene,  ramená mierne dozadu, vypnite hrudník takto vydržte po celú dobu cviku. Nohou urobte krok do predu. 

Pokrčíte obe kolená a s nádychom klesáte  k podlahe, trup je  zvisle k podlahe. Hĺbka "výpadu" závisí na vás, dobré ak sa kolenom dotknete zeme , to je najnižšia poloha cviku a vtedy je najúčinejší.

Po dotknutí kolena zo zemou začnite sa vracať do pôvodnej polohy čiže nasleduje stúpanie. Pri stúpani vydychujete po  dosiahnutí narovnania celého tela  začnite pohyb znovu  len si vymente nohy.
Z počiatku to vykonavajte pomalšie a bez váhy nech chytíte techniku.


1 komentár:

  1. Máte to zaradené vo cvikoch na zadok a nohy, takže mi to nedá a musím to sem napísať. Podľa mňa oveľa lepšia ako činka je potrebná klasická chôdza alebo bicykel. Samozrejme to tou činkou môžete doplniť, to vám nikto nevezme. Len by som na tom asi nestaval základ toho tréningového plánu a nahradil ho vecami, ktoré sú overené a fungujú lepšie. :-)

    OdpovedaťOdstrániť