Google+ Studená polievka so špargľou

piatok 16. augusta 2013

Studená polievka so špargľou

Na 4 porcie potrebujeme: 4 konzervy paradajok ( každá po 400 ml), 400 ml zeleninového vývaru, 1 malá šalátová uhorka, 1 viazanička zelenej špargle, soľ, 50 g baby špenátu, 4 paradajky,mleté čierne korenie.
Deň vopred rozmixujeme paradajky z konzervy,prelejeme ich do hrnca,zohrejeme,ale neprevaríme. Sitko vystelieme kuchynskou utierkou,vlejeme paradajky a necháme cez noc prefiltrovať. Zachytíme čistú šťavu a dužinu z utierky na 2.deň odstránime.

Dohrnca nalejeme paradajkovú šťavu s vývarom a 800 ml vody. Uhorku očistíme,umyjeme a nakrájame na malé prúžky. Zelenú špargľu očistíme,umyjeme,stonku od konca skrátime o 2 cm. Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody na 3 - 4 minúty, potom ju zlejeme,opláchneme pod studenou vodou a po odkvapkaní nakrájame na menšie kúsky.
Špenát umyjeme,očistíme a dáme do hrnca. Krátko podusíme,opláchneme pod studenou vodou. Paradajky sparíme,olúpeme a dužinu nasekáme. Vývar okoreníme soľou a mletým čiernym korením. Zeleninu rozdelíme do misiek a doplníme vývarom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára