Google+ Mrkvový koláčik

štvrtok 22. augusta 2013

Mrkvový koláčik


500 g mrkvy, 1 a ½ šálky hladkej múky, 4 vajcia, 2 lyžičky prášku do pečiva, ½ lyžičky jedlej sódy bikarbóny, 2 lyžičky mletej škorice,2 lyžičky vanilkovej esencie, 1 hrnček hnedého cukru, 1 a ¼ šálky rastlinného oleja (alebo slnečnicový olej), ½ šálky kryštálového cukru,1 šálka nasekaných vlašských orechov 3 lyžice hrozienok (opáchnuť).

Nastrúhame mrkvu a položíme si ju nabok. 11  x 8  obdĺžnikový plech potrieme tukom a predhrejeme  na 180° C. Preosejeme múku, prášok do pečiva a  jedlú sódu so soľou a mletou škoricou. Rozbijeme vajcia,ľahko pomiešame a pridáme vanilku, cukre a olej a dobre vymiešame. Pridajte mrkvu, orechy a hrozienka a znovu dobre premiešajte. Uistite sa, že žiadne hrudky sa netvoria v cestíčku, uložte orechy a hrozienka. Cesto vylejeme do zapekacej misky a pečieme, kým koláč sa upečie a vpichnutím ihly do cesta je ihla čistá. Nechajte vychladnúť na plechu asi pätnásť minút, potom vyklopíme a  znova nechajte vychladnúť. Veľkou  čerešničkou na torte je:budeme potrebovať 6 lyžíc čerstvého masla, 3 šálky práškového cukru a ¼ šálky javorového sirupu. Ak chcete môžete aj smotanu, maslo s polovicou cukru miešajte,pokým nie je mäkká. Potom pridajte sirup a dobre premiešajte. Nakoniec pridáme zvyšný cukor a  dobre vymiešame. Krém sa môže použiť aj do torty,prerezaním upečeného koláča.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára