Google+ Bylinkový steak so špargľou a zemiakmi

nedeľa 18. augusta 2013

Bylinkový steak so špargľou a zemiakmi


Na 4 porcie potrebujeme: 600 g nových zemiakov, 1 kg zelenej špargle,morskú soľ,600 g hovädzieho mäsa, mleté čierne korenie, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, 1 vetvička rozmarínu,4 až 6 vetvičiek tymianu, 200 ml hovädzieho vývaru, 2 - 3 ČL balzamikového octu.

Zemiaky dôkladne umyjeme. Spodnú tretinu špargle ošúpeme a drevnaté konce odrežeme. Zemiaky povaríme 20 až 25 minút v osolenej vode, špargľu povaríme 5 minút.
Hovädzie mäso nakrájame na rezne hrubé asi 1,5cm. Osolíme ich a okoreníme.Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Olivový olej ohrejeme a steaky na ňom 2 až 3 minúty opekáme z každej strany, pričom do panvice pridáme cesnak a bylinky. Mäso vyberieme z panvice, výpek rozriedime vývarom a ešte raz prevaríme . Ochutíme octom, soľou a korením.
Zemiaky a špargľu scedíme a podávame spolu so steakmi a s omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára