Google+ Kurací šalát s orechmi a dressingom

utorok 20. augusta 2013

Kurací šalát s orechmi a dressingom

4 vykostené kuracie prsia bez kože
3 lyžice cmaru
1 šálka jemne mletých vlašských orechov
1/2 šálky jemnej, suchej strúhanky
1 lyžička soli
2 lyžice rastlinného oleja
6 šálok miešaného zeleného šalátu roztrhaného na kúsky
4 šálky roztrhaného čerstvého špenátu
100 g tvrdého alebo údeného syra
16 cherry paradajok nakrájaých na polovicu
medovo- cmarový dressing


Príprava
Kurča poklepeme na 1/4 hrúbky pomocou tĺčika na mäso alebo valčekom. Natrieme cmar rovnomerne na kurča.
Zmiešame vlašské orechy, strúhanku a soľ do plytkej misky, obalíme kurča v zmesi.
Nalejeme olej do veľkej panvice.Na rozohriatu panvicu dáme kurča a smažíme 3 minúty na každej strane, alebo dozlatista. Necháme mierne vychladiť. Kurča prerežeme priečne na tenké plátky.
Zmiešame šalát a zelený špenát , a uložíme na každý zo 4 jednotlivých tanierov.Posypeme syrom pokrájaným na kocky alebo nastrúhaným a paradajkami s kuracím mäsom. Podávame s medovo-cmarovým dressingom na boku taniera.Príprava medovo - cmarového dressingu
1/3 šálky medu
1/3 šálky cmaru
1/4 šálky nasekanej čerstvej pažítky
2 lyžice citrónovej šťavy
1/2 lyžičky korenia
Všetko spolu zamiešame.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára