Google+ Cestoviny so špenátovou omáčkou a cesnakom

nedeľa 18. augusta 2013

Cestoviny so špenátovou omáčkou a cesnakom

Na 4 porcie potrebujeme: 400 g čerstvých špenátových lístkov, morskú soľ, 1 strúčik cesnaku, 2 PL masla, 150 ml mlieka, 150 g syra mascarpone, mleté čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, 500 g cestovín-fliačky.

Listy špenátu umyjeme, otrasieme z nich vodu a očistíme. Špenátové listy uvaríme v osolenej vriacej vode, po 2  minútach ich precedíme cez sito, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Špenát vyžmýkame a nasekáme najemno.Cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Na panvici rozpálime maslo, pridáme cesnak a špenát, krátko podusíme, primiešame mlieko s mascarpone a necháme ešte raz prevrieť. Ochutíme soľou,ml.čiernym korením a muškátovým orieškom.
Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode,potom ich zlejeme, necháme odkvapkať a podávame spolu s omáčkou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára