Google+ Zapekané plnené palacinky

pondelok 16. decembra 2013

Zapekané plnené palacinky

¼ l palacinkového cesta ale bez cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice smotany, 200 g sterilizovaných šampiňónov a 200 g pečeného alebo vareného mäska ( najlepšie kuracie ).
Na omáčku budeme potrebovať: ¼ l mlieka, 1 PL hladkej múky, 1 PL masla, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie.

Najprv si upečieme z cestíčka na palacinky 4 väčšie palacinky, ktoré si na neskôr odložíme. V hrnci si pripravíme omáčku z mlieka, múky, masla, muškátového orieška, soli a korenia. Potom pridáme do omáčky nadrobno nakrájané mäso. Odkvapkané pokrájané šampiňóny pridáme do zmesi, žĺtok vymiešame spolu so smotanou a tiež pridáme do zmesi. Touto zmesou napĺňame palacinky, ktoré sme si odložili bokom, skrútime ich a vo vymastenom pekáči dáme zapiecť palacinky, ktoré sme si odložili bokom, skrútime ich a vo vymastenom pekáči dáme zapiecť do rúry. Ak chcete, môžete palacinky ešte pred pečením posypať strúhaným syrom.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára