¼ l palacinkového cesta ale bez cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice
smotany, 200 g sterilizovaných šampiňónov a 200 g pečeného
alebo vareného mäska ( najlepšie kuracie ).
Na omáčku budeme potrebovať: ¼ l mlieka, 1 PL hladkej múky, 1
PL masla, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie.
Najprv si upečieme z cestíčka na palacinky 4 väčšie
palacinky, ktoré si na neskôr odložíme. V hrnci si
pripravíme omáčku z mlieka, múky, masla, muškátového
orieška, soli a korenia. Potom pridáme do omáčky nadrobno
nakrájané mäso. Odkvapkané pokrájané šampiňóny pridáme do
zmesi, žĺtok vymiešame spolu so smotanou a tiež pridáme do
zmesi. Touto zmesou napĺňame palacinky, ktoré sme si odložili
bokom, skrútime ich a vo vymastenom pekáči dáme zapiecť
palacinky, ktoré sme si odložili bokom, skrútime ich a vo
vymastenom pekáči dáme zapiecť do rúry. Ak chcete, môžete
palacinky ešte pred pečením posypať strúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára