Google+ Lahodné pohánkové rizoto

streda 18. januára 2017

Lahodné pohánkové rizoto

Mám rada rýchle, zdravé a sýte jedlá a medzi ne si dovolím zaradiť aj nasledujúci recept - moje lahodné pohánkové rizoto.
Receptom som sa nechala inšpirovať na jednej stránke, troška som ho vylepšila a vznikol tento super receptík, o ktorý sa s vami rada podelím.








Na prípravu rizota budeme potrebovať:  



5 hrstí pohánky lúpanej, tmavej
2 menšie kuracie prsia
1 väčšia cibuľa
hrášok v konzerve
1 veľká mrkva
kokosový olej
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
mozarella alebo iný druh syra
morská soľ
voda

Postup na prípravu lahodného pohánkoveho rizota:



1. Do menšieho hrnčeka dáme do poly vody, trošku soli a vodu dáme variť. 
2. Pripravíme si pohánku.
3. AK voda zovrie, vhodíme pohánku do vody. Aké množstvo pohánky si zvolíte,to je na Vás, no ja som vhodila do vriacej vody za 5 hrstí pohánky.
4. Pohánku varíme na normálnom ohni 10 minút. Po 10tich minútach pohánku vypneme a necháme dôjsť pod pokrievkou ešte približne 30 minút.
5. Pokým nám pohánka stojí 30 minút, nakrájajte si nadrobno kuracie prsia a cibuľu.
6. Do čistého hrnca dajte kokosový olej, olej treba rozpáliť. Do rozpáleného oleja dajte nadrobno nakrájané kuracie prsia, chvíľku restujte . 
7. Do kuracích pŕs primiešajte cibuľu, chvíľu duste spolu s kuracími prsiami.
8. Keď už ubehlo 30 minút a pohánka je hotová, vodu zlejeme a pohánku vysypeme do cibule a do kur. pŕs. Následne premiešame, osolíme, okoreníme, a pridáme podľa seba grilovacie korenie. Znovu premiešame.
9. Túto celú zmes chvíľu miešame,dávame pozor,aby nám nič neprihorelo. Preto treba dávať veľký pozor.
10. Potom pridáme vodu do zmesy, pomiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme, pokým nebude mäso mäkké. Pozor. Vody pridať iba trochu, len kvôli tomu,aby sa mäso udusilo a nič neprihorelo.
11. Ak je mäso už udusené a voda z hrnca odparená, vypneme sporák.
12. Lahodné pohánkové rizoto podávame s nastrúhaným syrom.


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára