Na prípravu rajčinovej omáčky s bravčovým mäsom a knedľou budeme potrebovať:
cca 600 - 700 g bravčové mäska ( kľudne môžte aj viac) , 1 väčšiu cibuľu, 2 väčšie mrkvy, 2 bobkové listy, korenie, morskú soľ, sladkú papriku, troška bravčovej masti, 1000 g rajčinového pyré ( alebo pretlaku ), vodu, kúsok kalerábu, vegetu, 1 PL kečupu, cukor, ocot a troška cviklovej šťavy ( nemusí byť). Ako prílohu podávame knedľu.
FOTOPOSTUP NA RAJČINOVÚ OMÁČKU S BRAVČOVÝM MäSOM
Najprv si umyjeme mäsko pod tečúcou vodou, osolíme, okreníme a potrieme sladkou paprikou po celých stranách. Ja som si mäsko rozdelila na dva kusy. Aby korenie dobre presiaklo do mäska, tak som ho ešte na pár miestach popichala vidličkou.
nakorenené mäsko |
smažíme mäsko A takto sa mi krásne usmažilo mäsko |
usmažené mäsko |
mäso vo vode |
Keď je zeleninka úplne mäkká, vyberieme ju z vývaru a v mixéri ju vymixujeme na kašu. Po vymixovaní hodíme späť do vývaru a ak už je mäso mäkké, vyberieme ho a na doske pokrájame. Potom ho vložíme späť do vývaru aj s vymixovanou zeleninou. Pridáme rajčinové pyré alebo pretlak a necháme prejsť varom. Samozrejme nesmieme zabudnúť medzi tým miešať.
Potom už len pridáme 1 PL kečupu, troška cviklovej šťavy, octu, cukor ( ja som cukru dala cca 10 kávových lyžičiek, podľa potreby okoreníme, dochutíme morskou soľou, vegetou. To by malo byť všetko, hádam som na nič nezabudla :-) Ak sa Vám zdá omáčka riedka, pokojne ju zahustíte múkou. Podávame s knedľou. Priznám sa, že tá je kúpená z obchodu, akosi mi ešte výroba knedle veľmi nejde:-)
Prajem dobrú chuť.
hotová mňamka |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára