Na prípravu rajčinovej omáčky s bravčovým mäsom a knedľou budeme potrebovať:
cca 600 - 700 g bravčové mäska ( kľudne môžte aj viac) , 1 väčšiu cibuľu, 2 väčšie mrkvy, 2 bobkové listy, korenie, morskú soľ, sladkú papriku, troška bravčovej masti, 1000 g rajčinového pyré ( alebo pretlaku ), vodu, kúsok kalerábu, vegetu, 1 PL kečupu, cukor, ocot a troška cviklovej šťavy ( nemusí byť). Ako prílohu podávame knedľu.
FOTOPOSTUP NA RAJČINOVÚ OMÁČKU S BRAVČOVÝM MäSOM
Najprv si umyjeme mäsko pod tečúcou vodou, osolíme, okreníme a potrieme sladkou paprikou po celých stranách. Ja som si mäsko rozdelila na dva kusy. Aby korenie dobre presiaklo do mäska, tak som ho ešte na pár miestach popichala vidličkou.
![]() |
nakorenené mäsko |
![]() |
smažíme mäsko A takto sa mi krásne usmažilo mäsko |
![]() |
usmažené mäsko |
![]() |
mäso vo vode |
Keď je zeleninka úplne mäkká, vyberieme ju z vývaru a v mixéri ju vymixujeme na kašu. Po vymixovaní hodíme späť do vývaru a ak už je mäso mäkké, vyberieme ho a na doske pokrájame. Potom ho vložíme späť do vývaru aj s vymixovanou zeleninou. Pridáme rajčinové pyré alebo pretlak a necháme prejsť varom. Samozrejme nesmieme zabudnúť medzi tým miešať.
Potom už len pridáme 1 PL kečupu, troška cviklovej šťavy, octu, cukor ( ja som cukru dala cca 10 kávových lyžičiek, podľa potreby okoreníme, dochutíme morskou soľou, vegetou. To by malo byť všetko, hádam som na nič nezabudla :-) Ak sa Vám zdá omáčka riedka, pokojne ju zahustíte múkou. Podávame s knedľou. Priznám sa, že tá je kúpená z obchodu, akosi mi ešte výroba knedle veľmi nejde:-)
Prajem dobrú chuť.
![]() |
hotová mňamka |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára