Google+ Mandľový šalát s broskyňami a chilli

piatok 23. októbra 2015

Mandľový šalát s broskyňami a chilli

Tento zaujímavý recept som našla na internete a rada by som sa s Vami oň podelila. Hlavnou zložkou receptu sú mandle, ktoré sú veľmi zdravé. Obsahujú veľké množstvo dôležitých látok potrebných pre naše telo, množstvo minerálov, majú vysoký obsah horčíka, vápnika (draslíka, železa, a zinkuvitamín E a vitamíny skupiny B riboflavín, tiamín, kyselina listová.
Mandle obsahujú aj nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú  pre zdraviu veľmi prínosné.Obsahujú aj prospešnú vlákninu, cenné bielkoviny a menšie množstvo cukrov.


Pre 4 osoby budeme potrebovať:


400 g mandlí
360 g broskyne
140 g cukru
troška škorice
1 badián
1 červená čili
50 ml octu balsamico
pol balíčka vanilínového cukru

Doba prípravy: 20 minút
Doba pečenia: 25 minút

Postup na prípravu receptu:

Mandle si namočíme v horúcej vode po dobu 15 minút. Potom zlúpneme dole kožu.
Broskyne si nakrájame na menšie kúsky.
Čili si rozrežeme na polovicu a odstránime semienka. Miesto čili môžete použiť aj štipľavé kajenské korenie.

Na panvicu si dáme 140 gramov kryštáľového cukru a pol balíčka vanilínového cukru. Necháme na miernom ohni skaramelizovať.

Potom pridáme broskyne, škoricu, badián a chilli a na strednom plameni necháme variť.

Pridáme ocot balsamico a plameň znížime.

No a ako poslednú ingredienciu pridáme mandle a zmes dusíme približne 20 minút. Počas dusenia zmes miešame.

Po skončení varenia badián vyberieme.

Podávame s opečenou bagetkou alebo toastom.

Rozbory živín
• Bielkoviny: 89,9 g
• Tuk celkom: 201 g
• Nasýtené tuky: 14 g
• mononenasýtené tuky: 128,8 g
• polynenasýtených tukov: 50,3 g
• Sacharidy: 272,2 g
• Vlákno: 46,2 g
• Cholesterol: 0 mg
• sodný: 7 mg
• Vápnik: 1108.5 mg
• Horčík: 1145.5 mg
• Draslík: 4385 mg
• Vitamín E: 106,9 mg
• kalórie: 3060

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára