Mandle obsahujú aj nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú pre zdraviu veľmi prínosné.Obsahujú aj prospešnú vlákninu, cenné bielkoviny a menšie množstvo cukrov.
Pre 4 osoby budeme potrebovať:
400 g mandlí
360 g broskyne
140 g cukru
troška škorice
1 badián
1 červená čili
50 ml octu balsamico
pol balíčka vanilínového cukru
Doba prípravy: 20 minút
Doba pečenia: 25 minút
Postup na prípravu receptu:
Mandle si namočíme v horúcej vode po dobu 15 minút. Potom zlúpneme dole kožu.Broskyne si nakrájame na menšie kúsky.
Čili si rozrežeme na polovicu a odstránime semienka. Miesto čili môžete použiť aj štipľavé kajenské korenie.
Na panvicu si dáme 140 gramov kryštáľového cukru a pol balíčka vanilínového cukru. Necháme na miernom ohni skaramelizovať.
Potom pridáme broskyne, škoricu, badián a chilli a na strednom plameni necháme variť.
Pridáme ocot balsamico a plameň znížime.
No a ako poslednú ingredienciu pridáme mandle a zmes dusíme približne 20 minút. Počas dusenia zmes miešame.
Po skončení varenia badián vyberieme.
Podávame s opečenou bagetkou alebo toastom.
Rozbory živín
• Bielkoviny: 89,9 g
• Tuk celkom: 201 g
• Nasýtené tuky: 14 g
• mononenasýtené tuky: 128,8 g
• polynenasýtených tukov: 50,3 g
• Sacharidy: 272,2 g
• Vlákno: 46,2 g
• Cholesterol: 0 mg
• sodný: 7 mg
• Vápnik: 1108.5 mg
• Horčík: 1145.5 mg
• Draslík: 4385 mg
• Vitamín E: 106,9 mg
• kalórie: 3060
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára