Google+ Kustovnica čínska - pre dlhovekosť, krásu, vitalitu a zdravie

piatok 9. októbra 2015

Kustovnica čínska - pre dlhovekosť, krásu, vitalitu a zdravie

Kustovnica čínska sa čoraz viac aj na Slovensku stáva super potravinou pre super zdravý život a preto som sa aj ja rozhodla napísať krátky článok o kustovnice čínskej - nazývanej aj goji. Ide o zdravú potravinu, ktorá patrí medzi klenoty tradičnej čínskej medicíny. Hovorí sa, že vďaka goji sa dožijete vysokého veku a zrejme na tom niečo bude, keďže v Číne sa dožívajú naozaj vyššieho veku.

Goji rastie na tŕnistých kríkoch v úrodnej pôde himalájskych podhorí, kde sa stala kustovnica bežnou súčasťou stravy. Goji možno konzumovať samotné, alebo si ich môžete pridať do cereálnych zmesí a jogurtu, do ovocných koktailov a šejkov, či pripraviť si chutný čaj...

Komplet celý článok o kustovnici

Kustovnica pre zdravie


Kustovnica čínska - goji priaznivo harmonizuje činnosť pečene a obličiek, spriechodňuje a uvoľňuje energetické blokády v pečeňových a obličkových meridiánoch.

Ak bývate často chorí, mali by ste siahnuť po goji, ktorá ovplyvňuje imunitu organizmu ako aj výrazne posilňuje obranyschopnosť.

Goji pomáha znižovať vysoký krvný tlak, zlepšuje krvotvorbu, pôsobí proti astme a niektorým druhom alergií.

Je vhodná pri nadmernom užívaní alkoholu. Podporuje sexuálne funkcie. Môže obmedziť rozširovanie lupienky a ďalších kožných ochorení.

Goji je výborná aj pre náš zrak, ktorý posilňuje a zároveň upokojuje podráždené oči a zlepšuje ostrosť videnia.


A teraz niečo pre tých, ktorý sa chcú nielen mlado cítiť ale aj mlado vyzerať.
Goji zlepšuje elasticitu pokožky, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a zároveň pôsobí na našu pleť " omladzujúco ".


Čo obsahuje kustovnica čínska?

Kustovnica čínska obsahuje celý rad zdraviu prospešných látok, najmä veľké množstvo betakaroténu, vitamín C, B1 a B2, aktívne polysacharidy, dôležité aminokyseliny vrátane esenciálnych aminokyselín a mnoho dôležitých stopových prvkov (napr. Zinok, selén, železo, vápnik atď.).

Ako kustovnica čínska vlastne vyzerá a ako chutí?

Goji sa v čerstvom stave podobá šípkam. Chuť plodov je však sladšia ako šípky a bez kyslého dozvuku. Sama som sa i ja presvedčila o jej chuti, no zatiaľ však len v sušenej podobe. Sušené goji je síce troška tvrdšie, avšak ja si dám pár bobúľ namočiť do vody, ktoré vodu pekné nasiaknu a zostanú tak plody goji mäkké. A potom si už stačí iba vybrať biely jogurt s chladničky a máte chutné sladké raňajky. Výborné sú aj do musli.



1 komentár:

  1. Iron ore | Titanium Wire Co. - TITIAN ART
    A gold-plated titanium nitride coating service near me copper wire is a type of copper titanium fidget spinner oxide that has an interesting characteristic. Unlike copper oxide, babyliss pro titanium hair dryer iron titanium steel oxide oxide can be titanium bracelet used as a catalyst for

    OdpovedaťOdstrániť