Google+ Cvičenie pre mamičky po pôrode

nedeľa 27. júla 2014

Cvičenie pre mamičky po pôrode


Každá jedna z mamičiek túži po postave ako má napríklad Klaudia Schiffer, Pamela Anderson, Michaela Kocianová... Túžime po tele bez strií, po krásnom zadočku a stehnách bez celulitídy. Už počas tehuľkovania naberieme na váhe zopár kíl. Niektorá menej, iná viac.

Priznám sa Vám, že moja sestra pribrala pri prvom dieťati až 32 kíl. Áno, pribrala veľmi veľa. Lekári odporúčajú pribrať tak najviac 12 kíl počas gravidity. Viaceré tehuľky to poznajú sami na sebe, že sa nedá  ubrániť tomu jedlu, čo žmurká a kričí na nás "Poď, zjedz ma."
Sestru často lákalo jedlo. Mala chuťnajmä na sladké. Pod to spadali cukrovinky ako mliečne čokolády, rôzne druhy keksíkov, perníky, krupica urobená po domácky s grankom, pudingy... Takto šli kilá hore a hore. A nastalo to, čo nechcela - tehotenská cukrovka. Pozor na ňu. Nepreháňajte to so sladkým. Všetkého veľa škodí.

Preto sem pridám zopár cvikov, ktoré Vám čo najrýchlejšie dopomôžu získať svoju pôvodnú postavu, ktorú ste nadobudli dávno pred tehotenstvom. V prvých týždňoch po pôrode sa Vám bude zdať, že Vaše bruško zostalo veľké a ochabnuté, že neklesá, je ako huspenina. Myslíte si, že Vám už žiadne cviky nepomôžu. Omyl. Všetko bude ako predtým.Len treba začať najlepšie hneď. Čo najskôr.

Vedeli ste o tom, že už na druhý deň po pôrode môžte začať s cvičením, ktoré opisujem v tomto článku? Aby sme si to trošku objasnili. Cvičenie napomáha k úprave telesných orgánov, spevňujú vyťahané svalstvo brucha a panvového dna. Urýchľuje sa zavinutie maternice a zabezpečuje jej správne uloženie v malej panve, povzbudzuje krvný obeh, predchádza sa zápalu žíl, povzbudzuje sa tvorba materského mlieka, tzv. laktácia.

Tu sú spomínané cviky, ktoré dopomáhajú k vysnívanému brušku :
1) Ľahneme si na chrbát, ruky položíme vedľa tela, striedavo napíname špičky nôh a priťahujeme ich čo najviac k predkoleniu.
2) Opäť si ľahneme na chrbát, ruky si položíme vedľa tela, nohy prekrížime v členkoch, stiahneme bruško a aj konečník, akoby sme chceli zadržať stolicu i moč. Treba vydržať a narátať do 10, pomaly uvoľniť.
3) Ľahneme si na chrbát, pokrčíme nohy, chodidlá oprieme o podložku, ruky si dáme vedľa tela, napneme prvú nohu a vystrieme koleno. Vrátime späť a to isté zopakujeme s ľavou nohou.
4) Ležíme na chrbte, ruky máme vedľa tela, pokrčíme kolená, napneme sedacie a brušné svalstvo, zdvihneme panvu asi cca 10cm nad podložkou, chvíľku vydržíme  a vrátime späť.
5) Sme opäť na chrbte (ležíme na chrbte), ruky položíme na brucho, najlepšie do výšky pupku, zdvihneme hlavu a ramená od podložky, pritiahneme špičky nôh k predkoleniu, vydržíme a pomaly spúšťame ramená a hlavu na podložku.
6)Ľahneme si na brucho, podložíme si ho vankúšom, čelo oprieme o skrčené paže. V tejto polohe ležíme zhruba 30 minút doobeda, 30 minút poobede. Len po kojení.

Nakoniec Vám poprajem, aby sa Vám v osobnom živote darilo, aby ste mali dostatok síl pri cvičení, aby Vám vaše ratolesti dovolili cvičiť :-) Nezabúdajte... Možno práve tieto cviky Vám pomôžu k úspechu, k prinavráteniu toho Vášho vysnívaného bruška.
                                                                              napísala Ľubka ( čitateľka blogu )

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára