Google+ Zdravá strava vylepší nielen Váš obvod pásu

piatok 25. júla 2014

Zdravá strava vylepší nielen Váš obvod pásu

O zdravom stravovaní či cvičení sa môžete dočítať i na mojich stránkach maleprasa.blogspot.sk. Teraz Vám chcem popísať, ako zdravá strava vlýva nielen na naše telo ale i na náš zovňajšok, na našu krásu.

Aký máme jedálniček, či sa stravujeme zdravo alebo preferujeme radšej ťažké, mastné jedlá či sladkosti, tak aj vypadáme a všíma si to aj naše okolie. Nepekný tuk čo nám visí na bruchu, či široké stehná, to je dôsledok zlého stravovania. A navyše sa zlé stravovanie odzrkadľuje aj na našom zdraví. Spomeniem také najčastejšie príznaky zlého stravovania. Je to napríklad vysoký krvný tlak, obezita, poruchy spánku, poruchy chrápania, nesústredenosť, nervozita a podobne.


No a čo sa týka zovňajšku, pri zlom stravovaní je naša pleť mastná, alebo naopak vysušená, a taktiež je to aj s našimi vlasmi. Princíp je jednoduchý. Ak preferujeme priliš mastné jedlá, sú aj naše vlasy a pleť mastné. Ale ak sa vyhýbame akýmkoľvek mastným jedlám, naše telo nemá odkiaľ čerpať maz v tele, ktorý sa prirodzene nachádza v každom z nás. Ak sa toto prirodzené prostredie pre tvorbu mazu poruší, vzniká suchá pokožka, lupiny, začnú sa lámať nechty. Nevravím, že mastné jedlá sú zdravé, ale nevyhýbajte sa tým zdravým jedlám, napríklad šalát s olivovým olejom, alebo olejom s vlašských orechov.





Taktiež orechy obsahujú veľké množstvo zdravých tukov. Spomeniem napríklad kešu, vlašské orechy, para orechy, makadamové orechy a podobne. Tie pokiaľ sú v bio kvalite, majú veľký vplyv na naše zdravie. No netreba to ani s nimi preháňať, že si teraz poviete, že dám si 1 kilo kešu orechov za deň a zajtra nič. Tento spôsob radšej ani neskúšajte, pretože si zbytočne zaťažíte žalúdok. Spomínané orechy sú i v malom množstve zdraviu prospešné. Kúpiť sa dajú v rôznach obchodoch so zdravou výživou alebo eshopoch. Ja mám rada tento eshop so zdravou výživou: biostrava.zarucene.sk 



Netreba ani zabúdať na dostatočný pitný režim, najmä v lete, kedy naše telo sa viac potí a tým stráca aj viac vody, preto je potrebné, aby naše telo túto vodu znova do seba prijalo buď formou vody, bylinkové čaju, prípadne minerálky, či džúsu, alebo ovocnej šťavy. Takou lákavou pitnou pochúťkou je aj voda, do ktorej si môžete pridať grapefruit, citrón, či pomaranč, ozdobiť lístkami mäty a ľadom. Nápoj telo príjemne osvieži a má vynikajúcu chuť.



Je potrebné zvážiť si to, aké jedlo do seba prijmeme a ako ho príjmeme. Ak jedlo konzumujeme príliš rýchlo, naše telo ho nestíha dobre tráviť a preto nastávajú poruchy trávenia či priberanie. Jedlo by sme mali poriadne v ústach požuť, aby sa nám čo najskôr a najlepšie strávilo.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára