Google+ Výborný šťavnatý koláčik s parížskou šľahačkou

piatok 13. novembra 2015

Výborný šťavnatý koláčik s parížskou šľahačkou

Tento nenormálne chutný šťavnatý koláčik som pripravila pre návštevu. Popravde bolo to troška riskantné, pretože som ho piekla prvý krát. No návšteva ako aj mi domáci sme si nevedeli koláčik vynachváliť, preto ho pridávam aj na môj blog.
Na prípravu šťavnatého koláčika budete potrebovať:
( 1 hrnček je približne 250 ml )
Na cesto: 5 vajíčok
1/2 hrnčeka trstinového cukru
vanilínový cukor
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček Granka alebo 4 polievkové lyžice kakaa ( ak ste sa rozhodli pre kakao, treba použiť viac cukru )
pol hrnčeka oleja
približne 50 gramov masla
1 kypriaci prášok do pečiva

Na poliatie: uvarenú a osladenú kávu - 1 dcl
Na potretie: detská výživa alebo džem
Na dozdobenie:
horká várová čokoláda ( 200 gramov ), kúsok masla a troška mlieka
Parížska šľahačka ( cca 250 ml - v kelínku )

Postup na prípravu:


Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre vymiešame a pečieme v rozohriatej trúbe na 180 - 190 stupňov Celzia približne 20  minút ( treba odsledovať ).
 Po upečení koláčik polejeme osladenou kávou Nescafé alebo inou instantnou kávou a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí potrieme koláčik buď výživou alebo džemom. Pozor, nedávajte ani výživy ani džemu veľa, aby koláčik nebol príliš sladký.

Z horkej várovej čokolády, troška masla a z mlieka si pripravíme polevu, ktorú ešte teplú nalejeme na koláčik a rozotrieme.Necháme vychladnúť.

Po vychladnutí koláča vyšľaháme parížsku šľahačku, potrieme koláč a dáme do chladničky stuhnúť.

Dobrú chuť :-)

Ak aj Vám koláčik chutil, dajte vedieť, prípadne sa môžete podeliť s receptom na môj blog :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára