Google+ Kapustovo mäsová polievka

piatok 24. marca 2017

Kapustovo mäsová polievka

Milí priatelia.... Kedže som milovník polievok, tak som si povedala, že pre vás vymyslím polievočku, ktorá je zdravá pre naše telo, a ktorá bude zároveň i rýchle pripravená a chutná.
Kyslá kapusta je vitamínovou bombou pre naše zdravie a navyše posiluje obranyschopnosť organizmu. Obsahuje prírodné probiotiká. Dokonca je i tzv. požierač tuku. Kyslá kapusta obsahuje vitamíny ako napríklad vitamín B, K a nájdeme v nej i fosfór, draslík, železo, flór. Podporuje náš mozog, nervy, bojuje proti infekciám a vírusom. Teda ak chceme byť zdravý, silný mali by sme zaradiť túto vzácnu kapustu do nášho každodenného jedálnička. Odporúča sa jesť 200 až 300g denne.

Aké suroviny budeme potrebovať: 

- smotana na varenie
- kyslá kapusta, (celý sáčok)
- vegeta
- soľ
- kokosový olej (poprípade olivový)
- kuracie prsia (3 kusy)
- za hrsť mrazených šampiónov

Postup pri varení kapustovo mäsovej polievky som zvolila nasledovný :

 A) Vezmeme si hrniec strednej veľkosti, zapneme sporák a na najmenšom plameni roztopíme kokosový olej.
B) Keď je olej rozpálený, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Miešame.
C) Keď sú kuracie prsia už biele, vhodíme k nim kyslú kapustu.
D) Vezmeme si pohár s vodou a do hrnca nalejeme čistú vodu. Pomiešame a zakryjeme pokrievkou.Dusíme.
 E)  Neskôr prihodíme i za hrsť mrazených šampiónov.
E) Ak je kapustička skoro udusená a mäkká pridáme soľ, vegetu, vodu (vody som pridala podľa môjho uváženia tak, aby bol plný hrniec polievočky, záleží od vás, či máte radšej hustejšiu konzistenciu polievky alebo chcete menej hustejšiu polievku).
F) Ak voda zovrie a  mäso s kapustou budú mäkké, pridajte do polievky smotanu na varenie.
G) Už len čakáme , kým nám smotana prejde varom.
H) Prajem dobrú chuť a dúfam, že vám chutila rovnako dobre ako mne.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára